Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Έρμαιο στα επιχειρηματικά συμφέροντα

Αμερικανική απόβαση της καταστροφής
Φλεβάρης του 2007 και οι ΗΠΑ μπαίνουν για τα καλά στην αγγλική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Μετά την οικογένεια Γκλέιζερ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Ράντι Λέρνερ στην Αστον Βίλα, οι Αμερικανοί επιχειρηματίες Τομ Χικς και Τζορτζ Τζιλέτ βρίσκουν μία φόρμουλα ώστε να προσθέσουν στην επαγγελματική δραστηριοποίησή τους στο χώρο του αθλητισμού και τη Λίβερπουλ.
Οι δύο άντρες ένωσαν τις δυνάμεις τους και μέσω της RBS εξασφάλισαν δάνειο με το οποίο εξαγόρασαν το 100% του μετοχικού πακέτου του συλλόγου από το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς (όπου επικεφαλής ήταν ο επί 16 χρόνια πρόεδρος Ντέιβιντ Μουρς) έναντι συνολικού... δανεισμού 349.500.000 ευρώ. Η εξαγορά της Λίβερπουλ (και συνάμα το σχετικό δάνειο από την RBS) έφτασε τα 204.100.000 ευρώ, ενώ 12.900.00 ευρώ απαιτήθηκαν από τους ίδιους για τις υπηρεσίες ειδικών επαγγελματιών (μεταξύ των οποίων της τράπεζας NM Rothschild) σχετικά με την αγοραπωλησία. Επιπροσθέτως δανείστηκαν 132.500.000 ευρώ ως κεφάλαιο κίνησης για τα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου άμα τη αναλήψει του. Τέλος, τα χρέη που «κληρονόμησαν» ανέρχονταν σε 52.500.000 ευρώ. Οπως γίνεται αντιληπτό, δάνειο στο δάνειο η Λίβερπουλ προσπαθεί να ορθοποδήσει μέσα από ένα σύστημα που στέλνει την ιστορική ομάδα σε αδιέξοδο και θα μπορούσαμε να τονίσουμε ότι στον ίδιο παρονομαστή είναι και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες πρώτης γραμμής που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα αφού ξεπέρασαν τα εσκαμμένα.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Μέρες του '36!...

Την ίδια ώρα που εμείς καλούσαμε την ελληνική αντιπροσωπεία να μην ψηφίσει την κατάπτυστη έκθεση περί εξτρεμισμού ώστε να γίνει και πρόταση πολιτικής, ο Παπακωνσταντίνου κατηγορούσε ευθέως το ΚΚΕ για... εξτρεμισμό με τους φορτηγατζήδες, τα ΜΜΕ έβγαζαν παράνομη και καταχρηστική την απεργία της ΕΣΗΕΑ σε ΔΟΛ, Πήγασο και Ελευθεροτυπία για τις αθρόες απολύσεις τεχνικών και υπαλλήλων, οι δημοσιογράφοι έβαζαν την ουρά στα σκέλια ως συντεχνία και βγήκαν να βρίζουν ως εξτρεμιστική συντεχνία την Ελλάδα που αντιστέκεται στα μνημόνια, τις μειωμένες εθνικές κυριαρχίες κι οι Αδώνηδες έκρωζαν μετά πλείστης όσης ανέσεως!
Το ευρωκάλυμμα, για να υποχρεωθεί και τυπικά σε παρανομία να δρα το ΠΑΜΕ και βεβαίως το ΚΚΕ, αρχίζει να εξυφαίνεται με τον ορισμό του εξτρεμισμού ως πολιτικής δράσης ενάντια στον ύπουλο, νομιμοφανή φασισμό που βαφτίστηκε «κρίση» για να καλύψει τις πρακτικές του. Αν ο εξτρεμισμός είναι η αντίσταση στην κυρίαρχη πολιτική, τότε ο τρόμος τους είναι παράσημο και τίτλος τιμής.