Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Σταθμός ελλιμενισμού για τα καράβια των μακελάρηδων


Εμπορικό πλοίο, μισθωμένο από το πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, βρίσκεται στην περιοχή από τις 23 του Φλεβάρη, κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Το «ROY. M. WHEAT», όπως απεικονίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ
Τρανταχτή απόδειξη για τη βαθύτερη ενσωμάτωση της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή και της επικίνδυνης για το λαό μετατροπής της χώρας σε ορμητήριο για την υλοποίηση της στρατηγικής της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας, αποτελεί ο ελλιμενισμός στους Καλούς Λιμένες της Νότιας Κρήτης, του φορτηγού πλοίου «ROY. M. WHEAT» με σημαία Αμερικής, το οποίο έχει μισθώσει ο στρατός των ΗΠΑ και μεταφέρει κοντέινερς.
Το πλοίο βρίσκεται εκεί από τις 23 του Φλεβάρη και θα παραμείνει - σύμφωνα με πληροφορίες - για 10 μέρες. Κατά τη διάρκεια του ελλιμενισμού του παρέχεται από τις Λιμενικές Αρχές του νησιού φύλαξη σε 24ωρη βάση. Χτες το απόγευμα, έκανε ανεφοδιασμό καυσίμων από τα ελληνικά δεξαμενόπλοια «ΔΗΜΗΤΡΑ» και «Ταξιάρχης».
Το ίδιο πλοίο ήταν που στις 23 Μάρτη του 2009 είχε αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Αστακού, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων και επιβεβαιώνοντας από τότε τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις του ΚΚΕ ότι θαλάσσιες πύλες της χώρας χρησιμοποιούνται από τους ιμπεριαλιστές μακελάρηδες για τη διακίνηση στρατιωτικού και άλλου επικίνδυνου υλικού στα μέτωπα των πολέμων.
Από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας (ΥΘΥΝΑΛ), επιβεβαιώθηκε απλώς η παρουσία στους Καλούς Λιμένες «ενός κάποιου πλοίου που μεταφέρει κοντέινερς»,χωρίς να αναφέρουν ούτε καν την ονομασία του, καθώς, όπως ανέφεραν, οι πληροφορίες για το πλοίο «είναι διαβαθμισμένες», δηλαδή απόρρητες. Είναι φανερή η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει μυστική την παρουσία του πλοίου και σε κάθε περίπτωση την αποστολή του.
Το «ROY. M. WHEAT» είναι ένα από τα 15 φορτηγά πλοία, που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός, στο πλαίσιο του προγράμματος «Prepositioning programm». Πρόκειται για στρατηγικό σχεδιασμό των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που προβλέπει τη μίσθωση εμπορικών πλοίων διαφόρων τύπων για στρατιωτικούς σκοπούς. Τα καράβια πλέουν σε διάφορες περιοχές της Γης και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμα να μεταφέρουν πολεμικό υλικό και προμήθειες για τον αμερικανικό στρατό στα πολεμικά μέτωπα. Ο συνολικός στόλος που συμμετέχει στο συγκεκριμένο στρατιωτικό πρόγραμμα, αριθμεί 32 πλοία.
Το ROY. M. WHEAT είναι κατασκευασμένο να μεταφέρει κοντέινερ. Μπορεί να φορτώνει και να μεταφορτώνει είτε αγκυροβολημένο σε λιμάνι, είτε αγκυροβολημένο στα ανοιχτά, από άλλο πλοίο. Το συγκεκριμένο πλοίο εμφανίζεται να περιφέρεται στη θαλάσσια περιοχή της Ελλάδας από τις 13 Φλεβάρη, χωρίς ωστόσο στο δορυφορικό σύστημα «marinetraftic» να καταγράφεται η ακριβής διαδρομή του. Στις 18 Φλεβάρη εμφανίζεται νότια της Ιταλίας και στη συνέχεια «εξαφανίζεται» για να εμφανιστεί στις 19 Φλεβάρη ανοιχτά της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :