Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Βιάζεται να προσφέρει σκλάβους στο κεφάλαιο



Υπηρετεί πιστά το καπιταλιστικό σύστημα που σαπίζει, σημειώνει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει μέτρα που εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων με πρώτο και κύριο θύμα τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης επιβεβαιώνει η υπουργός Εργασίας. Λούκα Κατσέλη, με συνέντευξή της στα χτεσινά «Νέα».
Εντελώς απροσχημάτιστα, η υπουργός εκβιάζει ωμά τους νέους που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει στη μεγαλοεργοδοσία ως σκλάβους, παρουσιάζοντας την εργασία χωρίς δικαιώματα των νέων ως «σημαντική ευκαιρία να αποκτήσουν τον πρώτο τους μισθό». Ετσι, αναφερόμενη στη ρύθμιση με την οποία οι εταιρείες θα προσλαμβάνουν νέους με μισθούς στο 80% των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, επιλέγει να επισημάνει πως «το πρόβλημα είναι ότι το 40% των νέων στις ηλικίες από 15 ως 24 ετών δεν μπορούν να βρουν δουλειά»! Ουσιαστικά, λέει στους νέους (και όχι μόνο) εργαζόμενους να διαλέξουν μεταξύ ανεργίας και δουλειάς με όρους σκλαβιάς! Επιπλέον, την ώρα που η ανεργία καλπάζει και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει δραματικά τους δικαιούχους (που ούτως ή άλλως κυμαίνονται στο 1/3 των καταγεγραμμένων από τον ΟΑΕΔ) του επιδόματος ανεργίας, το κυβερνητικό στέλεχος ισχυρίζεται: «Δεν περικόπτουμε, αλλά εξορθολογίζουμε»... Θυμίζουμε ότι τα νέα μέτρα έρχονται να προστεθούν στην επέκταση της δοκιμαστικής περιόδου από 2 σε 12 μήνες, στην επέκταση του καθεστώτος της «μαθητείας» (παιδιά 15-18 ετών δουλεύουν με το 70% της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και χωρίς ένσημο) κτλ.
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει:
«Η κυβέρνηση χωρίς αιδώ παρουσιάζει την περικοπή των επιδομάτων ανεργίας και άλλων, καθώς και την αθλιότητα του μισθού πείνας για τους νέους εργαζόμενους με δουλειά χωρίς όρους και όρια, ως κίνητρο απασχόλησης. Στα ίδια συμφωνούν ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. Πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη ότι υπηρετούν πιστά το καπιταλιστικό σύστημα που σαπίζει και δεν έχει γιατρειά».

Δεν υπάρχουν σχόλια :