Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Ανοιγμα του ΣΥΝ προς το ΠΑΜΕ

Ελιγμοί για αποπροσανατολισμό κι ενσωμάτωση των εργαζομένων
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ συνεδρίασε και έδωσε στη δημοσιότητα την απόφασή της για «ζητήματα τακτικής και στρατηγικής της δουλειάς των δυνάμεών του στο συνδικαλιστικό κίνημα στις νέες συνθήκες». Αφθονα τα κροκοδείλια δάκρυα για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος, όταν ο ίδιος ο ΣΥΝ είναι συνυπεύθυνος γι' αυτή την κατάσταση αφού συνέβαλε τα μέγιστα στη διαμόρφωσή της, καθώς συνεργάζεται με τις πλειοψηφίες που καταγγέλλει.
Οι δυνάμεις του ΣΥΝ συνεργάζονται με ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ σε Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, σε αντιΠΑΜΕ μέτωπο. Πρόσφατο παράδειγμα η ενιαία αντιΠΑΜΕ ταχτική και συνεργασία στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά. Ενώ παροιμιώδης είναι η συνεργασία τους στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και αλλού.
Γενικά κι αόριστα αναφέρεται στην «υπονόμευση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας» και στον κίνδυνο να οδηγήσει «σε ακόμα μεγαλύτερη απαξίωση» του συνδικαλιστικού κινήματος, ούτε λέξη όμως για το γεγονός ότι ξεπουλημένες ηγεσίες συμφώνησαν στο χτύπημα των συμβάσεων. Το σιωπητήριο που αυτές έχουν επιβάλει, περιφρονώντας τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, για την ηγεσία του ΣΥΝ μεταφράζεται σε «αντιδράσεις» αλλά όχι «ανάλογες της κλίμακας της επίθεσης».
Η επιλογή σύμπλευσης των δυνάμεων του ΣΥΝ επί σειρά ετών με αυτές τις πλειοψηφίες και στήριξης κρίσιμων επιλογών τους, όπως παλιότερα οι «κοινωνικοί διάλογοι», παρακάμπτεται, με την ηγεσία του ΣΥΝ να θεωρεί προφανώς ότι οι προηγούμενες αμαρτίες ξεπλένονται απ' το γεγονός ότι η «Αυτόνομη Παρέμβαση» αποφάσισε να αποχωρήσει απ' το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :